• Kaasfondue

    De lekkerste dips & tips voor bij de kaasfondue
  • Kaasfondue FEEST!

    De lekkerste dips & tips voor bij de kaasfondue

Kaasfondue feest!

Fonduen | de basis…

Zet de kaasfondue op tafel en geniet van de meest verrassende en heerlijke smaakcombinaties. Varieer eindeloos met het basisrecept dat u hieronder vindt! Wij helpen u graag op weg, zodat u zowel uzelf als uw gasten kunt verrassen!

Ingrediënten

  • 150-200 gram kaas per persoon
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel maïzena

Naar wens toevoegen: kirsch, peper en/of nootmuskaat.

Bereidingswijze

  1. Rasp de kaas en laat de geraspte kaas op kamertemperatuur komen.
  2. Halveer de knoflook en wrijf de pan in. Houd je van een sterkere knoflooksmaak? Pers dan de knoflook uit en kook deze mee in de wijn.
  3. Breng de wijn in de pan aan de kook (tot de wijn gaat bruisen).
  4. Doe de citroensap bij de wijn. Citroensap zorgt ervoor dat de kaas beter gaat smelten.
  5. Voeg al roerende de kaas beetje bij beetje toe.
  6. Laat het kaasmengsel niet te lang koken en verwarm het ook niet te lang, want dan wordt het rubberachtig.
  7. Voeg als je wilt wat kirsch, peper en/of nootmuskaat toe.
  8. Proef of de kaasfondue op smaak is en voeg zo nodig nog wat zout toe.
  9. Bindt de kaasfondue niet goed? Maak dan een papje van wat kirsch of water met maïzena en voeg dit toe aan de kaasfondue..

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst op 25 maart 2020 11:49