Blije Geitenkaas

Blije geit – overhéérlijke geitenkaas

We eten in Nederland steeds vaker geitenkaas. Gewoon op brood of verwerkt in heerlijke recepten. Met het eten van Blije geit maakt u niet alleen een lekkere, maar ook een bewuste keuze.

We horen de vraag veel:

Waarom is geitenkaas wit? In het gras wat geiten en koeien eten, zit de stof caroteen. De geit zet caroteen zelf in de maag om tot vitamine A. Dat doet de koe niet en daarom zit de gele kleurstof van de caroteen nog in de melk van de koe en in de geitenkaas niet. Dit kleurverschil zie je terug in de kaas.

Licht verteerbaar

Doordat de vetmoleculen in geitenkaas kleiner zijn dan in koemelkkaas, is geitenkaas lichter verteerbaar. Hierdoor past geitenkaas in een caloriebewust eetpatroon.

Onze geitenkazen zijn bereid met vegetarisch stremsel, waardoor de geitenkazen geschikt zijn voor een vegetarisch menu.

Mmmm! Lekker & helemaal hip. Die geiten doen dat goed!!